Els Empedrats


Tras la visita al centre d’informació del Parc Natural de Cadí-Moixeró ens recomanen varies rutes breus i interessants per a coneixer alguns racons de l’espai protegit. Ens deixem per a la vesprada del 15 d’agost la de “Els empedrats”. El nom li ve per ser una antiga ruta de comunicació i comercial entre comarques i per la seua importància tenia trams del camí empedrats.

No trobem el lloc a la primera i deixem el cotxe a l’últim aparcament, que es el que dona acces a altre brollador: l’Adou del Bastareny. Te un salt d’aigua a prop del camí i un centenar de metres mes amunt el punt on eix l’aigua de la terra.

Tras esta visita ràpida i contrastat amb gent de la zona el punt per anar a Els Empedrats, retornem cap a l’aula dela natura de La Salle on hi ha un ampli espai per aparcar i comença la ruta junt a la desembocadura del torrent al riu Bastareny. Es tracta d’un sender ombrívol, fresc i al que no hi ha que tindre por de ficar els peus a l’aigua ja que prop de la cua de cavall es quasi inevitable evitar-la (recomanable sandalies de treking). Passem la desviació al Bullidor de la Llet ja que ens havien advertit que no portava aigua i al poc de 2 km. ens trobem amb la Cua de Cavall, on parem a refrescar-nos i fer-nos les fotos de rigor. La senda continúa cap al refugi de Sant Jordi i el coll de Pendís pero no continuem, ja que l’objectiu era una aproximació a la zona.

Una ruta refrescant per a un cap de setmana amb molta calor i adequada per a tots els públics.

Aquesta entrada s'ha publicat en Muntanya i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari